Zoneterapi

Vi mennesker er sammensatte organismer. Hvis der er ubalance i kroppen, bliver resultatet sygdom, smerter, træthed og utilpashed. Zoneterapi hjælper ofte til at Genoprette Balancen

Zoneterapi egner sig til behandling og lindring af

 • Problemer i bevægeapparatet (gigtsmerter, iskias m.m.)
 • Muskelspændinger
 • Fordøjelsesproblemer (kvalme, forstoppelse m.m.)
 • Kolik – skrige ture hos spædbørn
 • Hormonelle lidelser
 • Betændelsestilstand, både akutte og kroniske
 • Hovedpiner og migræne
 • Allergi og astma
 • Bivirkninger ved konventionel kræftbehandling
 • Både akutte og kroniske lidelser samt generel styrkelse af krop og psyke

Hvis den menneskelige organisme er i ubalance, kan der opslå smerter, træthed, uoplagthed og egentlig sygdom. Ubalance og sygdom giver ømhed i områder på under fødderne, som er forbundet med kroppens organer.
Disse områder kaldes Reflekszoner, fordi hver del af kroppen reflekteres direkte i en zone på foden. Når et organ i kroppen er svækket, bliver det tilsvarende reflekspunkt ømt.
Zoneterapeutisk behandling består i at analysere ubalances karakter og derefter trykmassere de belastede reflekszoner, sådan at cirkulation og energi styrker organet.
Således hjælpes kroppen til at genoprette sund balance. Zoneterapi bygger på helhedsopfattelse af menneskers krop og psyke og benyttes både til at styrke den generelle sundhedstilstand og at behandle kroppens ubalance.

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi er en mest anerkendte behandlingsmetode, hvor en terapeut trykker på de forskellige reflekszoner på fødderne og sender impulser til de organer, som zonerne repræsenterer.
Som resultat, stimuleres der kredsløbet, immunforsvar, lymfesystemet, udskillelse af affaldsstoffer.
Zoneterapi er genialt til at få kroppen i balance igen. Det kan være hormonelle ubalancer, hedeture, søvn problemer, forstoppelse, svagt immunforsvar, migræne og meget mere.

Sådan foregår en behandling

Behandling foregår i rolige omgivelser, og det er en god ide at tage afslappende tøj på.
Du booker en tid, møder op i klinikken og fortæller om dine symptomer. Jeg spørger uddybende og vil vide noget om både de symptomer, du har nu, og om du har haft nogle tidligere.

Behandlingen med zoneterapi vil sætte udrensende og harmoniserende processer i gang i kroppen.

Behandling: Ved første behandling skal jeg skrive en gennemført journal.
Derfor tager første møde/behandling ca. 1,5 timer. Behandlingen vil være en helhedsbehandling. En behandling hvor alle reflekszonerne undersøges.
Til sidst sættes der et mål med behandlingen både for dig og mig.

Reaktionerne ses som et led i en bedring af patientens tilstand. Reaktionerne kan starte under behandlingen og efter få timer, og nogen vil først registrere dem efter flere behandlinger. Reaktioner, der kan forventes, kan være følgende:

UNDER behandlingen:

 • Bliver dyb afslappet og søvnig.
 • Får hovedpine.
 • Varme i kroppen, enten hele kroppen eller bestemte steder.
 • Psykiske reaktioner som f.eks. gråd og latter.
 • Velvære

EFTER behandling:

 • Bedre søvn og en følelse af at være mere udhvilet.
 • Øget fysisk og psykisk velvære.
 • Svedsekretion øges, ofte med en ubehagelig lugt, og øget mængde.
 • Huden aktiveres, eksem eller andre hudlidelser kan forværres.
 • Nyrerne udskiller mere urin, der kan være mere uklar og lugte.
 • Afføringen bliver hyppigere. Den kan være ildelugtende, slimet, variere i farve og konsistens.
 • Næse-, svælg-, og bronkieslimhinderne udrenses, hvilket kan give øget sekret, der kan variere i farve, lugt og konsistens.
 • Gamle sygdomme, som kun er symptombehandlet, kan for en kort periode bryde ud igen.
 • Psykiske reaktioner, glæde, forvirring, gråd og lignende.

Behandling: Du informerer om dine reaktioner fra sidst. Efter behandlingen kan der forekomme symptomer på udskillelse af affaldsstoffer som træthed, eller ubehag. Dog bliver nogle friskere og opnår en lindring i kroppen. Det kommer lidt an på hvad du har i ”bagagen”.

Nogle reaktioner er helt normale i behandlingsprocessen, andre er for kraftige og uhensigtsmæssige.

Det er vigtigt at drikke en masse vand og gerne hvile hvis der er muligt, efter behandlingen.
Behandlingen foregår i en konstant dialog med dig. Der opstår nye spørgsmål ud af det, jeg mærker på fødderne og observerer under behandlingen. Ømme reflekszoner på fødder og ømme punkter langs meridianer henviser til, hvor på kroppen der er blokeringer (stagnationer).

 

Tavshedspligt

Jeg har naturligvis tavshedspligt om alt, hvad jeg får kendskab til i forbindelse men din behandling. Jeg har pligt til at føre journal og registreret hos Datatilsynet

  

Hvordan virker zoneterapi?

Hver fjerde dansker (23,8 %) oplyser, at de på et eller andet tidspunkt i deres liv har fået zoneterapi.

Zoneterapi er i dag blevet en populær behandlingsform, specielt for de almindelige lidelser som den konventionelle medicin har svært ved at gøre noget effektivt ved: Hovedpine, migræne, dårlig ryg, slidte hofter og knæ, forstoppelse, mavekatar, urinvejsproblemer osv.

Zoneterapi kan også bruges når du har svært ved at blive gravid; når du træt, irritabel eller er dit immunsystem i bund. I mange tilfælde kan det hjælpe at gå til zoneterapeut.

Fem gode grunde til at gå til zoneterapeut:
• Zoneterapi styrker balancer i krop og psyke
• Zoneterapi kan fremme din almene sundhed
• Zoneterapi kan lindre smerter
• Zoneterapi er effektiv som behandling af en række lidelser
• Zoneterapi bygger på et helhedssyn på dig og dit liv

Uanset hvilken lidelse, du har, kan zoneterapi hjælpe dig videre. Terapien er også god, hvis du vil vedligeholde et godt helbred.
Nogle gange kan zoneterapi stå alene som behandlingsform, andre gange som supplement til konventionel behandling. Mange kombinerer traditionel behandling med zoneterapi.

Zoneterapi bruges til at lindre akutte symptomer og til at forebygge.
Mange går ikke kun til zoneterapeut, når de bliver akut syge. De anvender zoneterapien rent forebyggende og som led i en sundere livsførelse.

Og husk: Zoneterapi har ingen bivirkninger – udover at du kan blive afhængig.

Zoneterapi er for alle, men med dig i centrum. Når kroppen ikke fungerer som den skal, kan zoneterapi skabe balance, udrense, afhjælpe mange lidelser og problematikker og samtidig skabe ro i din krop. Zoneterapi er en meget gammel teknik, som oprindelig kommer fra Østen.

Hele din krop er afspejlet under dine fødder. Jeg trykker bl.a. på reflekszonerne under dine fødder med trykkombinationer så du allerede under behandlingen føler dig helt afslappet.

Statens Institut for Folkesundhed udgav i 2010 en rapport, som viste, at 55 procent vælger alternative behandlinger. Det svarer til knap tre millioner danskere.

Når du får zoneterapi af mig på min klinik er det tid til dig.

Zoneterapi ved barnløshed

Barnløshed kan skydes flere årsager: hormonelle forstyrrelser hos kvinder, nedsat sædkvalitet hos manden, sammenvoksede æggeledere osv. Hos en mindre gruppe findes ingen årsag, parret forbliver blot barnløse uden grund.
Det er selvfølgelig en stor fordel at have en korrekt stillet diagnose, da det vil hjælpe ved evt. supplerende præparatvalg, men zoneterapimæssigt er det ikke så vigtigt.

Mange barnløse par har varet hele ”maskineriet” igennem, og er ofte rent psykisk nedkørte. Samleje for dem kan ofte være blevet til noget teknisk, der mere gøres efter kalenderen (kvindens ægløsning) end spontan lyst. Dette kan resultere i spændinger i underlivsområdet, som i sig selv kan virke blokerende for graviditet.
Hyppigheden af behandlingerne bør være 1 gang om ugen, og specielt grundigt omkring ægløsningen, evt. på selve dagen/dagene hvis den/de kendes

Du kan få tilskud til behandling

Du kan få tilskud til zoneterapi, hvis du er dækket af en sundhedsforsikring og ofte hvis du er dækket af en sundhedsordning på din arbejdsplads.
Sygeforsikring ”Danmark” giver tilskud til zoneterapi udført af en RAB registreret zoneterapeut. Der skal foreligge en lægelig stillet diagnose, og indberetning skal ske elektronisk til ”Danmark”.

Læs mere om takster og regler på www.sygeforsikring.dk

Se udsendelsen om Zoneterapi fra udsendelsesrækken ”Naturligvis” på DK4
(Offentliggjort den 28. okt. 2012)

Har du nogen sporgsmål om Zoneterapi,
Folger link og finder svarer.

Ønsker du at booke en tid?

Se ledige tider og book online her Book Tid